Translate

2017. december 20., szerda

KARÁCSONYI GESZTENYEKRÉM LEVES MAZSOLÁVAL




A karácsonyi menüben ízletes lehet a következő leves, mely nemcsak fehérjeszegény, hanem nagyon finom, és különleges fogás.

Hozzávalók:                                                                             

8 dl                       fehérjeszegény tejpótló (Loprofin, lp drink)
25 dkg                  gesztenyemassza
3 ek.                     méz
1 zacskó               vaníliáscukor
1 csomag              vaníliás pudingpor
10 dkg                  mazsola
 rumaroma
 só
 

Elkészítése:

Először a mazsolát beáztatjuk rumaromás vízbe, annyiba, hogy ellepje a gyümölcsöt. Az alacsony fehérjetartalmú gesztenyepürét villával összenyomjuk. A vaníliás pudingport, és vaníliás cukrot egy kanálnyi fehérjeszegény tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk, és folyamatos kevergetés mellett hozzácsurgatjuk az elkevert pudingport, gesztenyemasszát, és végül a mézet is hozzáadagoljuk, 3-5 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel habosítjuk.
Tálaláskor a tányér aljába teszünk a mazsolából, és rászedjük a levest.



Tápanyagtartalom:

 mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
összesen
406
11,3
261
18
1264
100 ml
36
1
23
1,6
113

Jó étvágyat kívánok hozzá, és kellemes karácsonyi ünnepeket!
KissEra

Milyen gesztenyepürét válasszunk?








A Lidl legújabb gesztenyepüréjére Aradi Ági talált :-):




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése